Ruxanda Glavan

Sunt Ruxanda Glavan și Vă mulțumesc că ați vizitat această pagină.

M-am născut în orașul Chișinău, într-o familie de medici. Dumnezeu m-a binecuvântat cu părinți minunați, care m-au învățat să iubesc viața și oamenii. Datorită educației primite, am devenit un om empatic și puternic.

Mi-am petrecut copilăria și adolescența printre copii de diferite naționalități. Diferențele de limbă sau religie nu ne-au împiedicat să ne înțelegem și să ne împrietenim. În prezent, am aceeași atitudine față de conaționalii mei de alte etnii, și consider că în relațiile interumane trebuie să predomine omenia.

Lumea medicală am descoperit-o și îndrăgit-o de mică. După lecții, veneam la policlinica unde lucra mama. O așteptam până consulta toți pacienții, apoi împreună ne întorceam acasă. Cu tatăl mergeam în weekend la Spitalul de Urgență, și îl însoțeam în timp ce își vizita bolnavii.

Voiam și eu să salvez vieți, ca părinții mei. Îmi doream să devin medic și să fiu utilă oamenilor. De aceea am decis să studiez medicina. În perioada studiilor la Universitatea de Stat de Medicină ”Nicolae Testemițanu”, am activat în Secția Reanimare a Spitalului de Urgență. Am descoperit atunci multe probleme în sistemul de sănătate din țara noastră, și mi-am propus să contribui la soluționarea acestora. Și viața mi-a oferit această oportunitate.

Mi-am dorit să pot contibui la schimbări spre bine,  de aceea m-am implicat în politică. În calitate de viceministru și ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, ministru al Sănătății, funcții deținute anterior, dar și în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, am contribuit la elaborarea și aplicarea politicilor importante pentru bunăstarea și sănătatea oamenilor.

Sunt onorată că am făcut parte din echipa care a implementat, în premieră, tratamentul modern al Hepatitei Virale C, care salvează mii de vieți, în fiecare an. Mă bucur că, datorită eforturilor noastre, toți copiii, indiferent de vârstă, au fost asigurați cu medicamente gratuite. În același timp, am creat condiții pentru desfășurarea în țară a tratamentelor mininvazive pe cord la copii și tratamentelor neurochirurgicale moderne pentru adulți. Și nu în ultimul rând, sunt mulțumită că am reușit să salarizăm medicii rezidenți, care anterior primeau doar bursă.

Sunt soție și mamă. Pentru mine, familia este o sursă inepuizabilă de dragoste și energie. Este acea instituție socială care face un stat puternic și prosper. De aceea, voi susține și promova politici menite să fortifice familia.

Îmi iubesc țara. Visez să îmbătrânesc frumos într-o Moldova prosperă. Știu că și Dumneavoastră împărtășiți acest gând. Sunt sigură, dacă vom fi solidari și uniți, acest vis va deveni realitate.

Sunt  dispusă oricând să pun umărul pentru oameni, pentru Moldova!

Cu mult respect,

Deputat în Parlamentul Republicii Moldova