Deputata și fosta ministră a Sănătății, Ruxanda Glavan a vorbit despre proiectele care nu vor putea fi implementate pentru lucrătorii medicali și bolnavii de COVID, ca urmare a anulării stării de urgență la nivel național și dizolvării Parlamentului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

În cadrul emisiunii „ATITUDINI”, Ruxanda Glavan și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu proiectele ce nu au mai putut fi votate în cea de-a doua lectură de către aleșii poporului, din cauza decretului de dizolvare a Parlamentului.

Potrivit ei, această situație are un impact direct și negativ asupra lucrătorilor medicali și populației, care are nevoie de de proiecte sociale importante și necesare.

„Astăzi pacienții care se tratează de COVID la domiciliu în continuare nu au acces la medicamente compensate. De asemenea, a fost votat în prima lectură procedura de livrare a medicamentelor la domiciliu. Majorarea salariilor lucrătorilor din domeniul medical din luna iulie a fost un alt obiectiv pe care urma să-l îndeplinim, însă, din păcate, nici acest lucru nu va fi posibil de îndeplinit, deși bani în buget sunt. Dacă Parlamentul ar fi fost dizolvat a doua sau a treia zi, atunci deputații ar fi avut timp să voteze aceste proiecte sociale”, a declarat pentru Sputnik Moldova Ruxanda Glavan.

Amintim că pe 31 martie, deputații au votat o decizie prin care a fost instituită introducerea stării de urgență până la data de 30 mai 2021. Hotărârea a fost declarată neconstituțională pe 29 aprilie, de magistrații Înaltei Curți. Astfel, starea de urgență instituită pe teritoriul țării a fost anulată. În scurt timp, șeful statului, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului. În aceeași zi, șeful statului a anunțat că alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe 11 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.